top of page
LOGOLAR-02.png

TÜSF BAŞKANI PROF. DR. MEHMET GÜNAY’DAN 19 MAYIS MESAJI

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, yayımladığı mesajla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.


Başkan Günay mesajında şu ifadeleri kullandı:


“Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ayak basmasının 105. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.


Ulusal kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımını 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları; tarihimizin dönüm noktasını da hazırlamışlardır.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Cumhuriyetimizi, koruyacak ve kollayacak olan genç nesillere emanet ederken; ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.’ ve ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.’ sözleri ile de bu özel günü Gençlik ve Spor Bayramı olarak milletimize armağan etmiştir.


Bu vesileyle; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımızı minnetle anıyor; tüm gençlerimiz ve ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten duygularla kutluyoruz.”


Prof. Dr. Mehmet Günay

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı



24 views
bottom of page