top of page
LOGOLAR-02.png

MIZ BİZLERİ GURURLANDIRIYOR

Updated: Nov 23, 2023

Türkistan, 2. Türkic Universiade Oyunları'nda güreşin yıldızlarını ağırladı. Güreş serbest kategorisinde 74 kg'da Cüneyt Budak, 86 kg'da Ramazan Sarı, 92 kg'da Muhammed Gimri ve 125 kg'da Hakan Büyükçıngıl altın madalya kazanarak şampiyon oldular. Greko-Romen stilinde ise 72 kg'da Abdullah Toprak, 82 kg'da Abdulsamet Başar, 87 kg'da Doğan Kaya altın madalyalarıyla parladı ve takım halinde şampiyonluğu ilan etti. 55 kg Muhammed Emin Çakır, 60 kg Mert İlbaş, 63 kg İsmail Çulfa, 77 kg Abdurrahman Kalkan ve 97 kg Beytullah Kayışdağ'ın gümüş madalyalarıyla, 67 kg'da Furkan Sungur'un bronz madalyasıyla ve Serbest Takımımızın takım halinde 3. olarak elde ettiği bronz madalya ile oyunlar, güreşteki derin yetenek havuzumuzu ve sarsılmaz ruhumuzu ortaya koydu.


2. Türkic Universiade Oyunları'nda masa tenisi branşında da heyecan dolu anlar yaşandı. Kadınlar takımımız, Özge Yılmaz, Nursena Çoklar ve Zeynep Karaca'nın müthiş performanslarıyla altın madalyaya uzandı ve şampiyon oldu. Erkekler takımımız ise Ziver Gündüz ve Tugay Şirzat Yılmaz'ın katkılarıyla bronz madalyanın gururunu yaşadı. Kazakistan'ın tarihi dokusunda modern sporun inceliklerini sergileyen sporcularımız, Türkistan'da ülkemizin masa tenisindeki iddiasını güçlü bir şekilde ortaya koydu.


Kazakistan'ın Türkistan şehrindeki 2. Türkic Universiade Oyunları'nda zekânın ve stratejinin oyunu satrançta, Ataberk Eren altın madalya ile zirveye çıkarken, Bengü Sena Ayan gümüş madalyanın sahibi oldu. Takım olarak da bronz madalya kazanan ekip, Ataberk Eren, Bengü Sena Ayan ve Sude Hereklioğlu'ndan oluştu. Bu başarılar, Türkistan'da satranç tahtasında harmanlanan taktiklerin ve kararlılığın bir yansıması oldu. Oyunlar, sporcularımızın zihinsel güç ve derin konsantrasyon gerektiren bu alandaki ustalığını tüm dünyaya göstermiş oldu.





64 views
bottom of page